woensdag 30 maart 2011

de kers op de taart

De werken aan het verjaardagskleedje voor ons prinses liggen al een tijdje stil...  Het zoveelste "probleem" heeft me een beetje de moed ontnomen, het rokgedeelte is te lang en nu moet ik ettelijke engelse naden lospeuteren om een juiste hoeveelheid stof van het juiste stuk stof te kunnen afsnijden.  Maar eens dat gedaan is moet ik nog enkel een rits inzetten, het rokgedeelte dichtstikken en een zoomke doen... haha, als dat niet simpel klinkt!

Maar vergis je niet, ik heb helemaal niet stilgezeten!  't Is te zeggen, mijn handen hebben niet stilgestaan...  Ondertussen heb ik het jasje dat niet gebreid maar gehaakt moest worden al volledig afgewerkt! 

Tadaaaaa!!!!De kleuren zijn niet echt zoals ze moeten zijn in de foto's maar die van de algemene foto komen dicht in de buurt...  En let op de kersenknoopjes, die vind ik supermooi....

Nu nog een mooie bloemenbroche al à la zsazsa en dan is het echt af.... 
Op naar het kleedje dan maar ;-)

vrijdag 25 maart 2011

verborgen schat....

En jawel bij het opentrekken van deze kast.....


Ontdekte ik een fantastisch mooi stofke... 

Ik heb al een stuk uitgenomen en die zit momenteel in het wasmachien.... Ik hoop dat het er goed uitkomt, want hier zie ik potentieel in!


donderdag 17 maart 2011

Ons naaionderonsje kreeg niet alleen een naam maar ook een blog!

Ik startte mijn blog naar aanleiding van ons eerste naaionderonsje.  Op dat moment had ons clubke nog geen naam maar nu is het zover!  Niet alleen vond Eva een naam maar ze begon ook prompt een blog.  Dus je weze gewaarschuwd de DULLE NAAIGRIETEN IN KRAK zijn officieel een feit. 


Niet echt een faire naam omwille van onze echte vent die ook meedoet.  En het moet gezegd, hij kent geen vrees want hij start simpelweg met het fabriceren van een linnen broek voor hemzelve....  Van een krak gesproken!  Maar hoe zou je in godsnaam dulle naaigrieten tweeslachtig moeten maken? 
Wie het weet mag het me altijd komen zeggen ;-)

zondag 13 maart 2011

vleermuistrui

en jawel, het is eindelijk zover, de vleermuistrui voor Joran is klaar! 
Het patroon komt uit Bergère de France, creaties 10/11. 
Ben er toch stiekem een beetje trots op ;-)


woensdag 9 maart 2011

een kleedje voor mijn prinsesje....

Binnenkort wordt ons kleine meisje 4 jaar...  Nog iets meer dan een maand te gaan maar hoogtijd om in actie te schieten als ik haar in een eigen creatie wil steken op haar feest!
Ik maak een kleedje gebaseerd op het zomerjurkje van EMMA EN MONA.  Hier ben ik mee gestart tijdens ons allereerste naaionderonsje.  Helaas kan ik de volgende keer niet gaan en moet ik dus zelf verder uitzoeken hoe ik het in elkaar gezet krijg.  Ah ja, want ik heb een deadline te halen.
Het bovenstukje  komt ook uit een Ottobre (help ik weet niet meer welke....) maar dit heeft enkele noodzakelijke aanpassingen gekregen.  En wel omdat bij het uittesten van de opening waar het hoofdje moet komen, bleek dat Florientjes hoofd niet kon passeren....  Opensnijden op de rug dan maar en de pas ontdekte (zelfgemaakte!) biaislinten ertussen om dan een ritske te placeren (dixit Ann).  Ik kruis bij deze al mijn vingers, tenen en alle andere mogelijke ledematen in de hoop dat dit goed komt!  De mouwtjes komen dan weer uit de Ottobre van januari 2011. 
Het kleedje is nog een work in progress...


Omdat het eind april nog wat friskes kan zijn wou ik ook een giletje breien voor bij haar kleedje.  Bij Ann Lannoo couture, mijn steun en toeverlaat die alle in mijn ogen onoplosbare foefelingen toch weer helemaal juist krijgt, vonden we een prachtig vestje in Bergère voor kinderen.  Bleek dat dit niet gebreid moest worden maar wel gehaakt.  Dus ja, dat wordt mijn volgende uitdaging! 

Mocht heel dit plan lukken, dan krijg je zeker foto's te zien.  Mocht het stil blijven, dan weet je genoeg ;-)

maandag 7 maart 2011

adoptie van een fotokodakzakske

Eigenlijk is het helemaal niet eerlijk dat dat kleine fototoestelleke altijd in mijn handtas meegezeuld wordt zonder dat het enige bescherming krijgt.  Vandaar het idee om een fotokodakzakse te maken. Ah ja "maken", want nu ik het naaimachien ontdekt heb is er geen haar meer op mijn hoofd die eraan denkt om zo'n hoesje te gaan kopen, ah neen!
Zo clever om dat zelf uit te denken ben ik niet, de mosterd haalde ik hier.
Toen het fotokodakzakske klaar was bleek dat mijn fotokodakske niet in het zakske paste...  De buitenstof is nogal dik en ook de vulling is nogal aan de zware kant.  Dus bye bye fotokodakzakse...  MAAR aangezien mijn gsm ook zo zielig verloren ligt te gaan in mijn handtas heb ik efkes gecheckt of we geen adoptie kunnen op poten zetten. 
Et voilà!
Met veel tijd en goesting zal ik dan toch maar nog eens een fotokodakzakse maken, beloofd!

donderdag 3 maart 2011

Cadeaux pour les femmes....
Ik was al enige tijd op zoek naar een mooi blikken doosje om mijn knoopjes in te bewaren.  Maar getrouwd zijnde met een antiquair en zelf ook in de zaak meedraaien weiger ik een nieuw blikken doosje te kopen.  Dus het moest een oud zijn, maar ook een mooi, en het mocht niet te duur zijn....  allez, eigenlijk wil ik het gewoon gratis, voor niks, Cadeaux pour les femmes (zoals A. en ik het zo mooi kunnen zeggen in la douce France). 
En dan wat het zo ver...
Zalig vind ik het, een kast opentrekken die vies en vuil bij ons aankomt en dan daarin schatten ontdekken... 
Als dat geen schone cadeau is!?

woensdag 2 maart 2011

het allereerste naaionderonsje

Vandaag ga ik naar ons allereerste naaionderonsje.  Samen met een vriendin kregen we het gekke idee om zelf kledij te maken voor onze kinderen.  Enige probleem is/was dat we nog niet echt overweg kunnen met een naaimachine.  De eerste stapjes, of beter steekjes, heb ik gezet in het onderdeel "naaien" binnen de opleiding meubelstofferen.  Hier hebben we toch wel al een kussen leren maken, een heuse rechthoek dan nog wel, met een bies!  Momenteel zijn we bezig aan een zetelhoes voor een zelfgemaakt kinderzeteltje.  Misschien later, mocht het ooit af raken, foto's hiervan!
Dus vanavond vliegen we erin....  Ik kijk er erg naar uit want mijn enkele probeersels hebben me telkens wel bloed, zweet en hopen vragen opgeleverd!