maandag 18 april 2011

Paspelzakken en flanelsteken

Voor Joran heb ik in mijn prille stikmachiencarrière nog niets gemaakt.  Het aantal stofkes en ideetjes en patroontjes voor ons Florien liggen heel geduldig te wachten in mijn kast.  Dit is een niet zo evenwichtige verhouding dus dacht ik bij mezelf, ik begin eens aan die broek voor Joran...  Stap 1 is het stikken van de paspelzakken.  Ja, neem het mij nu niet kwalijk maar ik had nog nooit van die dingen gehoord...  Na wat opzoekwerk op het wereldwijde web en het raadplegen van mijn naaibijbel dacht ik deze uitdaging wel aan te kunnen....  Maar met het vastrijgen, strijken, doorstikken, flanelsteken, hoekjes omplooien en nog meer van datte, moet ik tot de spijtige conclusie komen dat de paspelzak deze eerste veldslag gewonnen heeft... 
Mocht er iemand een gouden tip hebben, laat maar komen!  Want dit is dan toch wel een oorlog die ik wil winnen, ah ja!

2 opmerkingen:

  1. Mor allez, waarom maakt ge uzelf t meteen zo moeilijk? Waarom perse paspelzakken?
    Alez, niet dat dat niet te doen is he, maar gewoon t is nu toch niet t simpelste om mee te beginnen!
    Ik heb hier wel een boek liggen ze (die van Knipmode) waar dat goed in uitgelegd staat. Maar da's misschien dezelfde boek als den uwen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, tis een burdapatroon die broek en dus moet en zal het precies zijn zoals het daar staat, aja! (ben nog niks veranderd Niek, jammergenoeg ;-))
    tis geen boek van knipmode dat ik heb, kzal er eens een fotoke van nemen, wel een goed boek maar niet voor die paspelzakken...
    maar er is hoop, kben deze morgen bij een vriendin en superervaren naaister en gordijnenmaakster langsgeweest en die heeft me wat tips gegeven, dus tonight is the night!
    we zullen zien!

    BeantwoordenVerwijderen